Kolmapäev, 12. mai 2010

Räimed leivases rüüs


Ahoi!

No näete siis, jõudiski kätte aeg, mil ka minu blogisse jõudis esimene soolane roog...

Nagu neljapäevasele kalapäevale ikka kohane, tuleks ju taas kala süüa. No ja kui tänasel päeval kohe kuidagi omas lombis ei näkka, soovitaks seada laupäeval sammud kas Kalaturule või Taluturule :) Et siis uhiuus Kalaturg pealinnas, Taluturg koduses Viimsis. On ju klassik Puhhki kord lausunud need kuldsed sõnad: Kes hommikuti turul käib, see asjata ei longi!

Mõtlesin jagada teiegagi, kallid kaaskalasööjad, mõnusat katsetust.

Esmalt roogi räimed - eemalda pea, sisikond ning selgroog koos sabaga. Soomused võid selga jätta ;) Puhasta paarisarv räimeid. Iga räimepaari kohta puhasta üks vürtsikilu, sama tehnikaga.

Nüüd aseta kaks "räimeliblikat" vastastikku nii, et nende vahele jääks üks "vürtsikilu liblikas".
Kui vürtsikilu on vähe, piisab vahelepanemiseks ka kilu ühest küljest.

Nüüd sea valmis riivleib ja lahtiklopitud muna. Pane pann tulele. Pannile pane puhas õli või siis õli ja või segu.

Esmalt kasta räimepamp munasegusse, seejärel riivleiba. Ja nüüd eelkuumutatud pannile.

Ära soolaga üle pinguta, sest kilutriip on ise piisavalt soolane. Peale praadimist raputa kaladele värsket tilli või rohelist sibulat.

Vot ja nii lihtne ongi. Natuke mässamist vajab, aga uskuge mind, krõbe räimeroog on seda väärt.

Kala on hää!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar