Selle mõnusa vahukoorese leivakreemi võiks täiesti vabalt eesti rahvusliku magustoidu valimisel üheks peanominendiks esitada. Mina tegin seda maiuseks vastlapäeva puhul, imehea!
Pruunista 125 g riivitud leiba (parim on tahkem koduleib) koos 1 dl suhkruga supilusikatäies taluvõis mõnusalt karamelliseks. Maitsesta vähese kaneeliga ja jahuta täielikult. Järgmiseks vahusta 300 ml 35%-list koort vähese suhkruga (umbes 1 supilusikajagu). Sega jahtunud leivapuru ühtlaselt vahustatud koore sisse. Tõsta kreem kaussidesse ja serveeri hapukama moosiga. Minu arvates on parim valik jõhvikatest toormoos.
Seda kreemi süües tunned esmalt vahukoore mõnusat siidist pehmust, siis jõhvikatoormoosi mõnusat hapukust mis sobib hella vahukoorega imeliselt. Ja siis jäävad suhu mõnusad krõbedad karamelliseeritud leivapuru tükikesed, mis mõnusalt hamba all krabisevad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar