pühapäev, 28. veebruar 2010

Vanaema põrandavaip

Tegin ka väikse katsetuse nami-namis toimuva isamaalise koogivõistluse raames. Lubasin Siljale rahvusliku seelikumustri tegemist mingi aeg kindlasti ka ise katsetada, kiirete aegade kiuste hakkasid näpud aga üha enam ja enam sügelema ning kauem kui loetud tunnid ei suutnud asja edasi lükata. No et kuidas see asi siis ikkagi mul õnnestuks...

Täpsemalt ideed arendama ja vormistama hakates tuli mõte aga teha üks "vanaema põrandavaip", mis oleks värviline, kergesti ja kiirelt valmiv ning lihtsalt "jupitatav" nagu kaltsutekk ikka!





























Sisuks sai väga lihtne kolmekorruseline ja kolme küpsise pikkune shokolaadiküpsise-hapukoore kihistus. Peale roheline martsipan ja sellele omakorda triibustik värvitud martsipanide jääkidest, mis kodus just leidus.
Teki otstesse sõlmisin linasest lõimest narmad ja torkasin õrnalt martsipani sisse. Nagu päris vaibal ikka.
Seda tekki võiks "kududa" tegelikult ju meetrite viisi! Väga lihtne valmistada just koos lastega!

Põrandavaipa eksponeerisime minu tütrekese, kingakarbist tehtud mobiilses nukumajas mis vajaks ka hädasti just vaibakest.

Mitu sentimeetrit kooki teile, palun?

7 kommentaari:

  1. Aitäh! Kas annaksid palun paar vihjet kuidas saaksin foto nami foorumisse sisestada?

    VastaKustuta
  2. Igavesti lahe ja vahva tort sul. Jälle üks hea idee juures :-) Minust saab vist sinu saatusekaaslane.Mul on humanitaarteaduse magistrikraad. Olen vene keele tõlk. Momendil veel lapsega kodus ja kõvasti tööd otsimas, aga see on kuskil suure kivi all peidus, nii, et ei leia kuidagi :-)Olen siin mõelnud, et võiks läbi teha kondiitri lisakursused (mõeldud kondiitritele ja muidu asjast huvituneile. Kuna mulle meeldib väga küpsetada ja vaaritada, siis võib-olla see ala toobki kunagi hiljem leiva minu lauale . Kas sind tohib sõbralisti lisada?

    VastaKustuta
  3. Tere Anette! Minul on just homme esimene tööpäev uues töökohas ja uute ülesannetega (küll mitte toitlustamise alal), ootan põnevusega. Ikka tohib lisada!

    VastaKustuta
  4. no nii vahva tort!!! tõesti äge!!! ja nii ilusas nukumajas :)

    VastaKustuta
  5. Seda kooki ma mäletan! :)
    Ma olen küll Nami-nami hingekirjas, kuid ei käi väga tihti seal, veel vähem foorumites. Aga seda kooki ma mäletan küll! :)

    VastaKustuta